ngluncurake insentif kanggo ngunggahake penjualan mobil supaya bisa ngimbangi pengaruh COVID-19 ing pasar mobil lokal.

Shanghai (Gasgoo) - Yiwu, sing diakoni minangka pasar komoditas cilik paling gedhe ing donya, ngluncurake insentif kanggo ngunggahake penjualan mobil supaya bisa ngimbangi pengaruh COVID-19 ing pasar mobil lokal.

Kendaraan sing larang regane regane, saya akeh panrima sing bakal nampa. Pelanggan sing tuku kendaraan regane kurang saka RMB10.000 (kalebu PPN) bakal diwenehi subsidi kanthi RMB3,000 saben mobil. Subsidi setara karo RMB5,000 ditrapake kanggo mobil sing regane RMB100,000 utawa antarane RMB100,000 lan 300,000. Kajaba iku, insentif unit bakal tikel dadi RMB10,000 kanggo produk sing regane regane udakara RMB300.000 utawa antarane RMB300.000 nganti 500.000, lan nganti RMB20,000 sing regane regane luwih utawa luwih saka RMB500,000.

Pamrentah bakal ngeculake dhaptar putih perusahaan penjualan mobil lokal. Periode validitas kabijakan kasebut bakal diwiwiti wiwit diterbitake dhaptar putih nganti 30 Juni 2020.

Konsumen utawa perusahaan individu sing tuku kendaraan anyar saka pihak sing adol ing dhaptar putih kasebut lan mbayar pajeg tuku mobil ing Yiwu bisa ngetung subsidi sawise lamarane disetujoni dening pejabat berwenang.

Kajaba data kedaluwarsa, pamrentah uga nemtokake watesan babagan jumlah kendaraan sing ditrapake kanggo entise kasebut. Kuota 10.000 unit bakal diluncurake wiwitane kanggo njaluk konsumen tuku mobil sanalika bisa.

Penjualan otomatis China mundhak 4,4% saben taun dadi 2,07 yuta unit ing wulan April, nanging penjualan PV isih nyusut 2,6%, miturut Asosiasi Pabrikan Otomotif China (CAAM). Iki bisa uga nuduhake yen panjaluk konsumsi mobil pribadi kudu luwih diluncurake lan ditambah.

Kanggo nguripake maneh penjualan otomatis sing disebabake dening panyebaran virus corona, sawetara kutha ing China ngluncurake macem-macem langkah, kalebu nawakake subsidi minangka sing paling akeh diadopsi. Yiwu dudu sing pertama, lan mesthi ora bakal dadi sing terakhir.


Wektu kiriman: Jun-02-2020